7 consells per treballar de forma saludable

19/11/2019

efebe

Cada vegada és més habitual sentir conceptes com espais saludables, productivitat o salut laboral. Començar a incorporar hàbits saludables afavoreix al benestar personal i alhora també té un efecte molt positiu en la productivitat, concentració i efectivitat dels treballadors en una oficina, de forma que cuidar-se a l’entorn laboral també influeix positivament a l’empresa.

Així doncs, des d’Efebé volem aconsellar algunes formes de treballar de forma saludable, que ja portem a terme o que anem incorporant poc a poc:

  1. Treball en equip: es tracta de crear un clima sa i de respecte mutu entre els treballadors. Aconseguir un ambient cordial, que en el fons influirà positivament tant en la salut dels diferents membres de l’equip com en el seu estat d’ànim. És imprescindible treballar la comunicació per tal que sigui fluïda i sincera, deixant enrere crítiques a les esquenes o ambients que poden esdevenir tòxics. L’estrés que podria sorgir com a conseqüència, influeix en la productivitat de l’equip i alhora en la seva salut.
  2. Entorn saludable: diposar d’un espai adequat és fonamental per aconseguir estar centrat en el que estàs fent. Una cadira que permeti adoptar una postura confortable, una taula neta sense materials que destorbin la llibertat de moviment o, també, la il·luminació de l’espai laboral de forma correcta per tal d’evitar el cansament visual o mals de cap.
  3. Desconnexió: a l’espai de treball hi passem moltes hores seguides i també és necessari comptar amb zones de relax que ens permetin trencar amb la rutina. Així mateix, cal que els treballadors descansin cada hora per a almenys 10 minuts. Es pot disposar d’un espai Work Café amb pufs, taules i accessoris per poder renovar-se i tornar a pensar amb claredat.
  4. Combatre el sedentarisme: de tant en tant, els treballadors s’haurien d’aixecar, fer algun estirament i caminar una mica, inclús en espais oberts per agafar aire i recuperar l’energia i la concentració. En comptes d’enviar un correu al company del costat, podem aixecar-nos i anar a parlar amb ell, a més, quedaran les coses més clares. També és interessant pujar per les escales enlloc d’agafar l’ascensor. A més, pel que fa a la vida més personal fora de l’oficina, incorporar alguna activitat física en la rutina, ja sigui anar a gimnàs, classes de ball o anar a passejar.
  5. Aïllar-se del soroll: cal mantenir certa distància respecte la presència de soroll per tal de focalitzar l’atenció en el treball i no distreure’s. Es calcula que els nivells que superen el confort acústic se situen entre els 55 i els 65 decibels. Una opció és incorporar panells, separadors o altres elements fonoabsorbents, que milloraran el confort acústic dels espais de treball.
  6. Descansar la vista: actualment treballar davant la pantalla és el més comú al món professional, però pot carregar la vista, assecar els ulls i fins i tot afectar-nos a nivells més alts. És important prendre l’aire o mirar en profunditat per la finestra, deixant que els ulls puguin descansar sovint.
  7. Alimentació: per últim, caldria disposar d’una hora aproximadament per menjar, per poder tenir el temps suficient per desconnectar. A més, les companyies s’han de conscienciar a mantenir i cuidar els horaris d’alimentació, com ara evitar les reunions o les activitats que tinguin a veure amb l’àmbit laboral a l’hora de dinar. Tal i com fem nosaltres, l’equip d’Efebé recomanem instaurar un aperitiu els divendres al migdia per posar en comú temes d’importància per a tots els treballadors, de forma que afavorim la comunicació entre els treballadors i desconnectem de les noves eines de treball, les pantalles.

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.