Com és un treball flexible? Quins avantatges i desavantatges tenen els models híbrids? Vols més agilitat, innovació i gestió digital? Necessites una oficina adaptada als nous temps?
Anna Fornt (Grup Efebé) i Bibiana Cunningham (BusinessCure) s’ajunten en un webinar de BforB Spain Networking Clubs per compartir les seves reflexions sobre com ha de ser una cultura digital empresarial, per no tornar-se boig en una feina flexible adaptada al present.
Bibiana Cunningham és directora de BusinessCure, una consultoria estratègica enfocada a la productivitat i competitivitat d’oficines. Amb equip multidisciplinar i un propòsit basat que les empreses aprofitin la tecnologia i avancin en processos, educació i comunicació cap a més prosperitat.
Anna Fornt és directora de Grup Efebé. Som experts en disseny, adequació, equipament i manteniment despais. Transformem espais educatius, corporacions i espais per a sèniors per canviar la vida de les persones. Els convertim en entorns saludables, confortables i sostenibles.
Per què aquest propòsit conjunt?
Els espais modelen la manera de treballar i ajuden a crear la cultura corporativa de cada organització. A més a més, comptar amb una oficina adequada a les necessitats de l’equip dóna les eines per treballar més motivat i, alhora, per poder treballar millor en un format de treball híbrid (una combinació de teletreball i presencialitat).
Després del punt d’inflexió generat per Covid-19, són moltes les organitzacions que han tornat a la presencialitat amb un format híbrid. Però compten amb una bona organització per dur-ho a terme? Moltes no estan preparades per oferir aquest model de treball als seus empleats i comencen a perdre el seu punt competitiu. Aquest és el motiu de la nostra unió. Volem treballar amb les empreses en la transició a ser entitats digitals i ensenyar noves maneres d’organitzar els seus processos, la seva comunicació i els seus entorns de treball.
Com es treballa el model híbrid i el treball flexible?
Una oficina adaptada als nous temps compta amb espais per a un treball col·lectiu i altres entorns específics per al treball individual. D’aquesta manera, les organitzacions flueixen molt millor. A l’hora de transformar les dinàmiques d’una empresa és essencial analitzar prèviament com són els espais físics. Aquests han d’ajudar a generar el canvi que busquem perquè la comunicació flueixi, el treball en equip sigui efectiu i tots els processos funcionin correctament.
Davant una feina únicament en remot, aquest model permet el contacte personal. Però, per què anem a l’oficina? Volem ajudar les empreses a trobar la fórmula personalitzada per a cada organització. Un treball de reflexió perquè les noves oficines responguin a les necessitats actuals.
Com comenten l’Anna i la Bibiana al webinar que han realitzat per a BforB Spain, “aquest format híbrid fomenta la cultura de l’experiència, permet tenir un millor equilibri de treball i vida personal i ajuda a viure fora de la metròpoli. Així, s’aconsegueix reduir el trajecte fins a l’oficina en qüestió de temps i afectació al medi ambient.” A més a més, afegeixen com “s’aconsegueix un model de vida més saludable. Amb treball en remot es pot treballar més a prop de la natura i amb la família i amics. Fins i tot permet una gestió més àgil basada en una avaluació continuada i una millora de processos. Cada vegada els equips demanen més aquest format als seus llocs de treball.”
Encara que sembli el contrari, treballar al núvol amb eines digitals permet un millor control de la feina i obliga les persones a un autocontrol en la gestió del seu temps.
A continuació, si vols més informació sobre el treball flexible, pots veure el webinar complet en aquest vídeo.