Col·lecció de mobiliari exterior per gaudir de l’aire lliure

05/07/2022

Grup Efebé

Ja ha arribat l’estiu i, en conseqüència, les ganes de gaudir de l’aire lliure, del sol i el temps mediterrani. És veritat que de vegades les temperatures i la humitat que les acompanya, són tan altes que no es pot estar a gust i cal entrar a interiors amb aire condicionat i ventiladors. Tot i això, per norma general a tots ens agrada aprofitar l’aire fresc en entorns naturals.

Els principals sectors que treballem a Grup Efebé són centres educatius, corporacions i entorns per a persones grans. Aquests tres sectors busquen comptar amb un espai exterior per tot l’any, per ajudar a garantir el benestar de les persones que hi conviuen. L’exterior també ajuda a regenerar les idees i a estar més concentrat i despert per recuperar el que estàvem fent. A més, a l’hivern quan fa sol es pot aprofitar també per guanyar Vitamina D, que escasseja en aquesta època de l’any.

A continuació, en aquest article t’expliquem com adaptem els entorns a l’aire lliure i quina és la col·lecció de mobiliari exterior que escollim pels nostres projectes a la temporada d’estiu.

Patis escolar per als casals d’estiu

Els espais escolars exteriors són una font d’energia essencial pels nens i nenes. Als nostres projectes creem un disseny viu i únic, una identitat adaptada per a cada centre.

Durant moltes generacions, els patis dels centres educatius han estat poc inclusius. Esports com el futbol o el bàsquet dominaven el terreny de joc. Ara ja fa un temps que les escoles comencen a apostar per un canvi: la transformació dels espais en entorns inclusius, adaptats com un espai més per a l’aprenentatge. Amb horts urbans o elements com cotxes o casetes, per a promoure el joc simbòlic, fomentant així la seva imaginació i creativitat.

Així doncs, part del mobiliari que forma part de la col·lecció de mobiliari exterior és el següent:

obra al pati d'infantil

Fotografia d’un projecte d’Efebé d’adequació exterior del pati de l’escola Maria Ward, a Badalona

Un racó exterior per a les persones grans

Un entorn per a persones grans, sigui una residència, un centre de dia o un habitatge compartit, ha de procurar satisfer les necessitats diàries de les persones que hi conviuen. La gent gran són persones vulnerables que, pel seu benestar i la seva salut, han de comptar amb una atenció integrada centrada en la persona, acompanyada d’uns espais que ho facin possible. Donades les seves condicions, necessiten espais saludables i verds, amb accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda.

Si el temps acompanya, aquestes zones s’acostumen a fer servir per a l’oci o el descans, poden servir per activitats a l’aire lliure o per rebre visites d’amics i familiars. A més, molts entorns exteriors per a persones grans compten amb un hort per fer activitats i fomentar l’experimentació, l’observació i la capacitat de participar. Acostumen a ser terapèutics, en aquest article del blog t’ho expliquem en detall.

Alguns exemples de la col·lecció de mobiliari exterior són els següents:

Col·lecció exterior per a terrasses d’oficines

Als espais de treball de les empreses més modernes ja hi podem trobar entorns exteriors. Aquests són ideals per les estones de descans, videotrucades a l’aire lliure, dinars en equip a l’exterior…

A més, els elements naturals com la vegetació en forma de jardineres o jardins verticals donen una mirada diferent a l’entorn de treball. Respirar aire pur de tant en tant ajuda a estar més fresc quan reprens l’activitat que feies prèviament. L’equip agraeix un espai verd, ja que facilita la concentració.

col·lecció de mobiliari exterior

Font: Cadira Street d’Enea.

Per últim, descobreix el catàleg online de Grup Efebé.

Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.