Efebé a La Vanguardia: “Els baby boomers ja dissenyen el seu futur”

22/12/2021

Grup Efebé

Els ‘baby boomers’ rebutgen l’actual model de residències per a gent gran

Entre els mesos d’abril i maig vam iniciar el II Baròmetre Grup Efebé 2021, dónde y cómo queremos vivir cuando seamos mayores.

L’estudi ha estat coordinat per la consultora Táctica Investigación Estratégica amb la col·laboració de Grup Efebé i membres de la Facultat de Ciències de la Salut de Blanquerna, sobre una mostra de 797 persones, d’entre 40 i 70 anys.
Per tal de fer aquest Baròmetre hem preguntat a dues generacions, “baby boomers” i “Generació X” com i on voldrien viure quan arribin a la forquilla d’edat d’entre 75 i 80 anys i també si creuen que desenvoluparan algun tipus de dependència.

Grup Efebé a La Vanguardia

La majoria dels “baby boomers”, és a dir, els espanyols nascuts entre 1950 i 1964, i els de la “Generació X”, nascuts entre 1965 i 1980, que precedeixen els ‘millennials’, volen continuar vivint en comunitat quan siguin més grans, sentir-se “autònoms, capaços i autosuficients” i rebutgen l’actual model de residències per a gent gran.

Aquest mes de desembre, l’estudi que hem realitzat ha estat publicat pel diari La Vanguardia. I doncs, algunes de les conclusions del Baròmetre s’expliquen en aquest article de La Vanguardia.

L’envelliment al Top 5 de les preocupacions nacionals

Envelliment de la societat i dependència: un repte social de futur altament rellevant. L’envelliment de la societat i dependència se situa de ple entre el TOP5 dels reptes socials de futur.

És pràcticament unànime el fet que les persones mostrin preocupació al voltant de quines i com seran les seves condicions de vida “de grans”. Sobretot pensant a l’hora de ser dependents. Només aquí mostren interès per una residència de gent gran.

A més, la revista acrActiva d’ACRA (Associació Catalana de Recursos Assistencials) ha recollit els comentaris de diferents professionals del sector. Ferran Bartumeus, Director Residencia Colonias Extranjeras, comenta que “cal protegir més i millor els drets de la gent gran, garantint les seves necessitats sociosanitàries a tots nivells”.

La Montse Garcia, Responsable Centre de Dia Avi Jeis, reconeix que espera “que anem a un model d’unitats de convivència, lluny de les residències que semblin hospitals, doncs les persones volen estar a casa, no viure en un hospital. Espero que espais com centres de dia, que poden compaginar el viure a casa i estar dinamitzat en un entorn segur, vagin en augment.”

baby boomers

Baròmetre Grup Efebé 2021

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.