Efebé hem participat a la Barcelona Design Week 2020

27/11/2020

efebe

Dins el programa de la Barcelona Design Week 2020, Grup Efebé hem organitzat un taller sobre “Com han de ser els espais on viure quan siguem grans?“.

El taller va tenir lloc el dimecres 25 de novembre en format online. Aquesta és la primera activitat del grup de treball on participen membres de diferents institucions, entre les quals es troba Efebé. L’objectiu d’aquest projecte és redefinir el model d’atenció a les persones grans a les residències.

L’Anna Fornt, directora de Grup Efebé i la Rosina Malagrida, representant d’Irsi Caixa Living lab de Salut, van moderar el taller. A més, van estar acompanyades per altres membres del grup de treball. D’una banda, els professors i investigadors de la Facultat de Ciències de la Salut de la Blanquerna (Universitat Ramon Llull), Mercè Sitjà, Rosa Rifà i Jordi Vilaró. També formen part del grup de treball la Daniela Toro de TSR-Edificis Positius i Marc Inzitari i Laura Mónica Pérez-Bazan, de la Vall d’Hebron Institut de Research (VHIR).

A més, vam convidar altres perfils amb visions diferents que també podien aportar molt al taller de co-creació. Entre els participants hi havia professionals de La Pedrera FundacióFatecSuara CooperativaBinomi o Amics de la Gent Gran.

Com va ser el taller?

Per començar, els diferents participants es van anar presentant de forma individual. Tot seguit, se’ls va presentar un mapa conceptual amb un recull dels aspectes que afecten a la forma de vida de la gent gran. Concretament, des de les necessitats en cada àmbit (salut, social, polític, tecnològic, ambiental i econòmic) fins a l’anàlisi de les fases de la vida i els diferents graus de dependència.

A continuació, el mapa conceptual es va convertir en una eina de treball. El taller va passar a una fase de brainstorming per aportar idees per a cadascun dels àmbits mencionats. Finalment, es va iniciar el procés de co-creació per definir col·laborativament una visió de futur compartida.

Estem molt agraïts per la implicació de tots els participants. A més, es van obtenir idees molt interessants. Tenim moltes ganes de seguir treballant en una transició cap a un model d’atenció a la gent gran més òptim.

Barcelona Design Week 2020, taller sobre “Com han de ser els espais on viure quan siguem grans?“.

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.