Efebé participem a la Setmana d’Arquitectura 2021

19/05/2021

Grup Efebé

Efebé hem participat a la Setmana d’Arquitectura 2021, amb un taller especialitzat per a nens i nenes de l’Escola Heura.

El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya ha organitzat aquesta iniciativa juntament amb l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Mies van der Rohe, amb la col·laboració de Barcelona Building Construmat i l’ArquinFAD. Les activitats s’han anat combinant entre presencials i online.

A més, cada districte celebrava la setmana amb una festa diferent. Els coordinadors del nostre districte d’Horta van proposar recuperar la memòria històrica del carrer Aiguafreda, un carrer peatonal on se situaven els antics safreigs. La proposta de la ciutadania, doncs, consisteix en protegir aquest espai a nivell de patrimoni. Així doncs, intentar visibilitzar la importància arquitectònica que té.

Grup Efebé hem assistit a la Setmana d’Arquitectura 2021!

La Marta del Río i la Oiane Irureta, companyes tècniques d’Efebé, han estat les dues arquitectes encarregades d’organitzar, planificar i gestionar l’activitat.

El COAC organitza un programa educatiu que busca acostar l’arquitectura a les aules. Aquest programa s’anomena ArquiEscola i forma part de la Setmana d’Arquitectura. Així doncs, l’equip de Grup Efebé hem volgut participar per tal d’aportar la nostra experiència i coneixements al centre d’Educació Primària.

El taller va començar amb una presentació perquè els nens i nenes de l’escola Heura coneguéssin aquest carrer i les seves característiques. Així doncs, els alumnes es van encarregar d’analitzar els elements principals de l’entorn urbà pels carrers propers al centre. Tot seguit, es va fer el mateix exercici al carrer Aiguafreda, on van detectar que l’estructura urbanística era molt diferent del que havien vist. A més, també van mesurar aquests elements agafant l’alçada dels nens i les nenes de l’escola com a dimensió de mesura. Per últim, els estudiants van detectar on es trobaven els pous i safrejos, per després marcar-los als plànols que tenien a l’aula.

 

 

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.