El 31% dels espanyols pateix fatiga mental al treball

10/10/2018

efebe

El 31% dels espanyols pateix fatiga mental al treball, segons les conclusions de la II Edició del Baròmetre HGS de la salut en entorns laborals a Espanya. La consultora HGS ha dut a terme la segona edició d’aquest informe, en el qual es pretén conèixer de primera mà les condicions laborals i de salut en què treballen els espanyols.

A més de la fatiga mental, entre les afeccions més habituals figuren la coïssor als ulls (35,6% dels enquestats); el mal d’esquena (31,7%); el mal de cap (32,1%); la sensació de sequedat en membranes, mucoses i pell (15,4%) i les irritacions de nas i gola (12,5%). Només un 36,5% afirma no sentir cap dolença de forma habitual.

En quant a la percepció dels treballadors sobre la implicació de les empreses en relació a la seva salut és bastant benèvola. Un 44% considera que la seva empresa es preocupa “molt o bastant” per mantenir un entorn laboral saludable. Un 42% creu que s’impliquen encara que “d’una manera molt elemental”. I per una altra banda, un 11% opta de forma inequívoca per la resposta de “no, en absolut” a aquesta qüestió.

Els enquestats també han respòs preguntes en relació als aspectes que, en major mesura, afecten al seu rendiment. Hem observat que hi ha unanimitat en que el soroll (70,2%) i la temperatura (62,5%) són factors essencials. Els segueixen a la llista l’ordre (42,3%) i la il·luminació (34,6%). Aquests aspectes es situen per davant d’altres com l’espai físic (mencionat només per un 26,9%), el mobiliari (19,2%) i la neteja (16,3%).

El 80,3% dels enquestats creuen que el seu espai de treball és suficient per a les tasques requerides i un 87,3% compta amb il·luminació natural. Menys agradable és la situació del 23,7% d’enquestats que asseguren no comptar amb so ambient adequat.

En quant a la temperatura, cal destacar que un terç dels enquestats (32,8%) asseguren treballar amb una temperatura “inadequada”, i que un 46,3% creu que es fa un mal ús dels aparells d’aire condicionat o calefacció.

Pel que fa a la higiene personal, el Baròmetre dóna dades desiguals: d’una banda, el 91% afirma comptar amb sabó de mans, però només un 30% compten amb tovalloletes d’un sol ús per eixugar-se les mans, percentatge que es redueix al 21,8% quan parlem de gel alcohòlic desinfectant de mans -element clau en la transmissió de virus comunes-.

Aquestes dades serveixen per a realitzar una radiografia de la situació de la salut dels entorns laborals a Espanya, i a la vegada serveixen per a que la consultora HGS pugui desenvolupar el seu treball i millorar les condicions de treball en les que realitzem a diari la nostra jornada laboral.

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.