El confort acústic a les escoles

15/04/2021

Grup Efebé

En l’actualitat convivim diàriament rodejats de contaminació acústica en els diferents escenaris de les nostres vides. Aquest fenomen té un efecte diferent en nens i adults, per això volem focalitzar l’atenció en el confort acústic  a les escoles.

En relació amb aquesta qüestió, científics i professionals han introduït un nou concepte conegut com el “cocktail party effect”. Es tracta de la capacitat que tenen els adults de mantenir una conversa fins i tot sent destorbats per un nivell de soroll alt i poder filtrar un so que està obstaculitzant el que és de principal atenció.

Aquest aspecte pot generar una falta de concentració i de productivitat que, per als nens, pot convertir-se en un obstacle per al seu aprenentatge. El que succeeix amb els més petits és que es troben en un procés d’assimilació del llenguatge i els resulta més complicat entendre allò que se’ls està explicant en un ambient sorollós.

El consell Efebé: confort acústic a les escoles

Des d’Efebé atribuïm principal importància a la salut i a la cura de les persones de manera que creem espais d’acord amb els seus valors i necessitats. A més, treballem per construir un clima interior amb confort acústic que fomenti la productivitat i respecti les necessitats dels més petits.

Per posar solució a aquest problema, apostem per la instal·lació de panells fonoabsorbents i materials acústics a les parets i sostres d’aquests espais, que milloren el confort acústic a les escoles i alhora també altres elements del clima interior, com la temperatura o la humitat, per tal de beneficiar en gran mesura al benestar dels nens a les escoles, l’espai on passen més temps en el seu dia a dia.

Els materials fonoabsorbents són uns grans aliats a les escoles ja que permeten millorar l’acústica de les aules, els menjadors i els passadissos. En el cas de les aules, quan els materials i la forma provoquen reverberacions, cal ajudar amb materials específics per disminuir el soroll ambient. Dotar les aules de confort acústic i disposar d’espais adequats fomenta l’aprenentatge actiu i millora qualitativament el rendiment dels estudiants i professors.

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.