“Espais per a gent gran”, un webinar d’Efebé i ACRA

10/09/2021

Grup Efebé

Ahir dijous dia 9 de setembre Grup Efebé vam presentar un webinar organitzat per ACRA, Associació Catalana de Recursos Assistencials.

Fa uns mesos que som socis-col·laboradors de l’associació i, per això, ens van donar l’oportunitat de presentar un webinar per parlar d’arquitectura i espais per a gent gran. La directora d’Efebé, Anna Fornt, va explicar a més de 40 assistents online com afecta el disseny en el benestar de les persones i quina és la nostra proposta de valor per als centres residencials. Així doncs, els vam explicar una aproximació sobre com es poden dissenyar i adaptar els espais a les necessitats de les persones amb dependència.

A més, vam exposar alguns resultats del Baròmetre que hem estat estudiant i analitzant durant aquest any 2021 a una mostra de 797 persones d’entre 35 i 75 anys sobre on i com voldran viure quan siguin grans.

Quins tipus d’espais per a gent gran contribueixen al benestar?

Entenem els centres per a gent gran com espais holístics, on es combinen formes de conviure a través de diferents espais adaptats a elles.

Els centres hauran de respondre als reptes del futur, com ara la diversitat en els formats de les famílies, de forma que potser hi haurà persones soles que voldran sentir-se acompanyades i que seran completament autònomes o bé famílies monoparentals. També caldrà compartir la diversitat cultural, homes i dones de diferents races i creences. A més, haurem de pensar com allotgem i integrem als centres la diversitat de gènere.

Les persones en un moment determinat de la seva vida optaran per viure en espais diferents on transitar des de l’autonomia cap a la dependència. Així doncs, segons els resultats del baròmetre, les persones voldran espais on sentir-se autònoms/es i vitals i, en un futur com a dependents, apreciat/des i ajudat/des.

Els sis espais que plantegem són els següents:

Recupera la sessió!

A continuació pots recuperar la sessió si no la vas poder seguir. Et deixem l’enllaç aquí:

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.