La Casa de pensar per la Barcelona Design Week 2022

08/06/2022

Grup Efebé

Aquesta setmana la Barcelona Design Week 2022 ha estrenat la Casa de Pensar!

L’Anna Fornt, directora de Grup Efebé, ha participat en el projecte NextGen: Sèniors d’Ikea per a la nova edició de la Barcelona Design Week. Un projecte de col·laboració entre Madrid Design Festival, Barcelona Design Week i València Capital del Disseny, patrocinat per IKEA. L’objectiu és crear idees innovadores per millorar aspectes com la solitud, la mobilitat o la integració social. Doncs, les dues propostes guanyadores s’exposaran al World Design Capital València 2022

Així doncs, davant del Disseny Hub Barcelona s’ha instal·lat ‘La Casa de Pensar d’IKEA’.  Els grups de treball estaven conformats amb dos professionals (Anna Fornt i Danny Saltaren) i tres estudiants d’escoles de disseny de cadascuna de les 3 ciutats. Pensant en l’envelliment actiu de les ciutats, els grups es basaven en un procés de Design Thinking, amb el rol de dinamitzar l’activitat per a les persones assistents.

A més, és tot un plaer comptar amb la presència d’alguns companys i companyes de l’equip de Barcelona Aging Living coLLaboratory. El primer “Living Lab” centrat a aportar solucions innovadores per a les persones grans que es posa en marxa en Catalunya. En el marc d’una població que cada vegada és més gran, neix amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels sèniors. En aquest article del nostre blog pots recuperar l’explicació completa d’aquesta iniciativa.

Les deu entitats fundadores del Living lab som Grup Efebé, la Facultat de Ciències de la Salut de Blanquerna – Universitat Ramon Llull, Qida, UniversalDoctor, FATEC (Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya), l’Institut Borja de Bioètica, la Universitat Oberta de Catalunya, Fundació iSocial, Vall d’Hebron Institute of Research (VHIR), IRI – Institut de Robòtica i Informàtica Industrial, CSIC-UPC i Parc Sanitari Pere Virgili.

Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.