“L’escola, escenari de vida”: un webinar d’Efebé

18/03/2021

Grup Efebé

El passat dijous 10 de març vam fer el webinar “L’escola, escenari de vida. Necessitats pedagògiques i transformació d’espais vers l’excel·lència educativa.”

La sessió es va fer en format online i vam comptar amb la col·laboració de Binomi Tecnopedagogia i l’Escola Solc. La Maria de M. Oliveras i la Núria Palà, respectivament, van acompanyar a l’Anna Fornt, CEO de Grup Efebé. A més, cada una d’elles va aportar la seva gràcies al seu bagatge. Així doncs, vam abastar diferents perspectives, com són l’arquitectura, la pedagogia i, en general, l’experiència real de les escoles a l’actualitat.

Centre Tecnopedagògic Binomi i Efebé tenim una visió compartida tant en la concepció de l’escola com a espai holístic per millorar l’ecosistema educatiu, com en que l’estratègia del disseny dels espais, afecta a totes les àrees d’aprenentatge per millorar la formació de les generacions futures. Així doncs, aquest binomi que hem creat conjuntament, permet convertir recursos intangibles (salut, educació, cultura, benestar i desenvolupament) en productes tangibles, els espais de l’escola. En conclusió, es tracta d’una relació de col·laboració amb l’objecte de promoure la innovació en centres educatius a través de projectes de transformació dels espais. Doncs, aquests projectes posaran el focus en els valors de la sostenibilitat en el marc dels objectius ODS de Nacions Unides.

L’escola Solc és una escola de Fundació Tr@ms que està treballant el Segell Smart d’excel·lència educativa amb qui hem validat el concepte d’espais FluAp. La tecnologia és avui una eina transversal que ha deixat de ser una assignatura d’informàtica per passar a ser un mitjà per treballar matèries de forma molt diferent.

I doncs, de què va tractar el webinar?

El webinar “L’escola, escenari de vida” va ser una sessió dinàmica a través de Zoom on una trentena d’assistents van tenir l’oportunitat de participar d’una forma diferent. En primer lloc, les tres ponents es van presentar i van informar del propòsit del webinar. Tot seguit, es va compartir un llistat d’espais necessaris a les escoles innovadores que segueixen les noves formes d’ensenyar.

Quins espais formen l’escola innovadora?

A continuació, plasmem el llistat dels espais que vam proposar al webinar. Efebé portem la innovació pedagògica a través dels espais, de forma que vam voler mostrar a les persones assistents com poden actualitzar el seu projecte educatiu i adaptar els espais en la mateixa línia. En conclusió, aquests són els espais que vam comentar:

Puc veure el webinar “L’escola, escenari de vida” d’alguna manera?

Per recuperar la sessió, doncs, compartirem petits vídeos que recullen el que es va comentar durant el webinar. Els trobareu al nostre canal de YouTube i a la resta de perfils de les nostres xarxes socials. Aquí a continuació podeu visualitzar el vídeo dels “Espais de creativitat”.

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.