Model STEAM: espais adaptats per aprendre creant

18/11/2020

efebe

El model STEAM prové de l’acrònim en anglès format pels conceptes de Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques. Aquest model va sorgir amb el propòsit de desenvolupar una nova manera d’ensenyar aquestes assignatures d’una forma més pràctica per a la resolució de problemes.

Per tal d’aplicar aquesta metodologia, el personal docent busca mètodes i escenaris nous que ajudin a enriquir les estratègies pedagògiques del centre. Per tant, el model STEAM combina les arts amb la ciència i la tecnologia, i això genera innovació, a més d’associar el pensament lògic amb la creativitat, fent més atractives les ciències pels estudiants.

A més, el model STEAM és fàcil de combinar amb l’Aprenentatge Basat en Projecte (ABP), un mètode amb objectius similars: aconseguir que els estudiants aprenguin i adquireixin habilitats i competències pensant ells mateixos.

Beneficis d’aquesta metodologia

Els beneficis que ofereix l’aplicació d’aquest model educatiu són els següents:

Com adaptar l’aula al Model STEAM?

Les aules es transformen en espais adaptats per aplicar les noves formes d’aprenentatge. Laboratoris, tallers, aules tradicionals o patis són alguns dels espais on s’educa als estudiants del Segle XXI. Actualment, hi ha molts centres educatius, instituts i universitats que ja estan involucrats en aquest model. I doncs, t’interessa adaptar-lo a la teva escola?

A Grup Efebé hem creat els Espais Flu Apel millor entorn d’aprenentatge per aquesta nova generació d’estudiants. Són sis espais adaptats a les noves metodologies: debat, col·laboració, reflexió, experimentació, recerca i creativitat. Així doncs, condicionem un ambient d’aprenentatge que disposa dels recursos necessaris per dur a terme la pràctica d’aquest model STEAM, entre altres pedagogies més. En aquests espais es compta amb l’equipament necessari per aprendre i ensenyar a través d’un aprenentatge multifuncional i experiencial en totes les assignatures.

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.