“Quan el caràcter emprenedor va en els gens”, Grup Efebé a El Periódico

27/02/2023

Grup Efebé

Aquest cap de setmana Activos, suplement d’El Periódico, ha publicat un article sobre Anna Fornt, directora general de Grup Efebé.

“Quan el caràcter emprenedor va als gens” mostra les inquietuds i els reptes d’una dona emprenedora fins el dia d’avui. Gràcies a la Natalia Ríos per donar-nos una mica més de veu a través d’Activos, un suplement amb actualitat i últimes notícies d’economia, empreses i finances, i tota la informació sobre mercats i inversió.

Us deixem l’entrevista perquè ens pugueu conèixer millor.

Grup Efebé a El Periódico

El nostre objectiu és consolidar a 2023 aquest creixement que hem fet l’últim any. Fins ara, a més d’Espanya, hem treballat a Bèlgica, Holanda, Polònia, Turquia, Grècia, Alemanya, França, Itàlia i algun projecte a Buenos Aires, sempre de la mà dels clients. A partir d’ara, volem “professionalitzar l’arribada a un nou país i ser més proactius”.

Volem donar a conèixer aquest model d’èxit dels projectes que ja fem per Europa i traslladar-ho a altres sectors, en especial a centres educatius i centres assistencials per a sèniors. “Volem ser referents en l’àmbit internacional.”, comenta Anna Fornt.

Tenim un equip tècnic format majoritàriament per dones. Ens vam adonar que a l’obra, en canvi, encara no hi havia cap dona. D’aquí vam començar a plantejar com incorporar el perfil de la dona al sector de la construcció. Fornt va plantejar un projecte a Fundació Ared i poc després ja el vam tirar endavant.

L’equip de Grup Efebé vam fer unes primeres sessions al nostre showroom. Ens vam posar en contacte amb Fundación laboral de la Construcción perquè ells s’encarregarien de les següents setmanes amb formació més específica. I, per acabar, les pràctiques les van fer amb el nostre equip a les obres que teníem en marxa en aquells moments. Efebé vam adquirir el compromís i, ara, dues d’elles formen part del nostre equip.

Aquest 2023 estem preparant una segona edició del programa de formació. Ja estem fent la selecció!

Com neix Grup Efebé?

Després de deu anys treballant a un despatx d’arquitectura Fornt volia portar l’experiència obtinguda cap a l’empresa familiar.

“Vaig decidir fer un canvi professional i incorporar-me al grup familiar Grup Papelmatic.” Arrencar Grup Efebé sorgeix de la necessitat d’evolucionar un projecte més urbanístic que portava l’Ana Baldrich, mare de Fornt. “Portar el benestar al lloc de treball implica entendre la higiene i la salut en un sentit molt ample. Aquí és on cada empresa aporta des de la seva perspectiva.”

Què ens diferencia de la competència?

“Com fem les coses: tenim en compte tots els nostres grups d’interès, subcontractats, clients, col·laboradors, aliances i proveïdors. Des de fa molts anys aporten valor als projectes”. A més, l’Anna comenta que aquesta feina “implica que la gent inverteixi molts diners, és per això que si no li posem sentit a aquest canvi, no val la pena.”

Efebé coneixem i entenem molt bé cada sector amb qui treballem (centres educatius, entorn laboral i centres assistencials per a persones grans). Estudiem constantment què necessita cada organització. Sabem que treballem pels clients dels nostres clients, pels usuaris dels espais que dissenyem.

A més, promovem el Restyling Efebé, «sense desconstruir per construir, sinó intentant veure sempre què podem aprofitar dels espais existents i quin sentit podem donar al conjunt».

 

Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.