Què és el Design Thinking i com posar-lo en marxa?

11/05/2021

efebe

El “Design Thinking” o “Pensament de Disseny” és un mètode que està revolucionant el pensament empresarial a partir de tècniques i dinàmiques de treball en equip que segueixen un procés que consta de 5 fases – empatitzar, definir, idear, prototipar i testejar.

Aquest mètode facilita el treball en equip de forma que fa que tots els participants busquin un resultat final en comú i es comprometin i s’involucrin en el procés. Promou un ambient actiu on els participants pensen idees de forma conjunta i, posteriorment, les analitzen tots junts. L’equip segueix un objectiu comú, fomentar la cocreació, el treball col·laboratiu i la creativitat.

També, aquesta forma de treballar permet dinamitzar les sessions de treball i fomentar la participació i la implicació dels empleats als projectes de l’empresa, amb l’objectiu de detectar i donar solució a les necessitats reals dels usuaris mitjançant un procés de generació d’idees innovadores.

Fases del mètode Design Thinking

Com s’ha especificat inicialment, les 5 fases que segueix aquest mètode són les següents:

design thinking

Col·lecció de mobiliari Manual Thinking.

A Efebé comptem amb més de 20 anys d’experiència en l’acompanyament a les organitzacions amb la transformació dels seus espais, i disposem de mobiliari específic adequat a aquests.

Aquest tipus de metodologia es pot aplicar tant a les empreses com a les aules escolars. Es tracta d’un procés de cocreació que afavoreix la forma de treballar en equip a les oficines. A més, també és una bona eina per ajudar als estudiants a aprendre de forma diferent. Per això, dissenyem i fabriquem mobiliari adequat per fer sessions, tallers i activitats que fomentin la creativitat, la col·laboració i el treball en equip. Des d’Efebé desenvolupem la col·lecció de mobiliari Manual Thinking, dissenyat per en Luki Huber.

Segons un estudi publicat al diari ARA, “6 de cada 10 professors creuen que canviar el disseny de l’aula és clau per millorar l’aprenentatge”. A Efebé estem segurs que el disseny dels espais escolars condiciona l’educació dels nens i nenes. per això dissenyem espais innovadors, creatius i eficients.

design thinking

Mapes i etiquetes Manual Thinking.

Com incorporar el Design Thinking a l’oficina

Grup Efebé presentem el Pack Espais d’innovació i creativitat, que incrementa la creativitat i la productivitat dels participants de forma dinàmica i estructurada. A més, permet aprofitar espais sense ús i transformar-los en espais d’innovació i creativitat o bé utilitzar equipaments que siguin fàcils de netejar i resistents i materials que siguin de baix impacte ambiental. Aquesta eina utilitza el mapa mental com a base suport, afegint-hi etiquetes reutilitzables de diferents mides, formes i colors, i allò que s’obté d’aquest procés esdevé el resum visual del pensament col·lectiu dels participants.

A més, a part dels nostres projectes 360 també pots aconseguir el mobiliari Manual Thinking a través de la botiga online del Grup Papelmatic. Al catàleg de Disnòrdic hi trobaràs aquest mobiliari i molts més productes específics pels espais treball.

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.