Què preocupa més sobre la tornada a l’oficina?

03/09/2020

efebe

A partir d’ara, combinar el teletreball amb la tornada a l’oficina s’ha convertit en un aspecte comú entre els treballadors. Aquest equilibri permet millorar la salut mental de les personesManté les relacions interpersonals amb els companys de feina i alhora garanteix la concentració del treball individual a casa.

I doncs, què preocupa més sobre la tornada a l’oficina? Quines mesures han de posar en marxa les empreses per garantir les indicacions preventives que promouen les autoritats sanitàries?

Per cada sector professional la situació es veu afectada de forma diferent. Tot i així, presentem a continuació els principals aspectes que procupen més sobre la tornada a l’oficina.

Manca de precaució i higiene a l’oficina

Moltes persones es pregunten com procedirà la seva companyia davant la Covid-19. Són molts aspectes els que ens fan conviure amb una sensació d’incertesa davant la tornada a l’oficina.

Cada empresa ha de crear una cultura que promogui la higiene personal i la neteja de l’espai, que alhora permeti que els treballadors puguin evitar anar a l’oficina si se senten massa estressats o no es troben del tot bé.

L’exposició a altres persones que no es prenen seriosament les mesures és una idea que preocupa als que encara no han començat a treballar a l’oficina. Les empreses han d’establir les mesures preventives indicades pel Departament de Salut, siguin mascaretes, gel  hidroalcohòlic o mampares protectores. Aquests elements redueixen el possible estrès d’estar en contacte proper amb altres persones. Així doncs, la seva presència ha de ser notòria i oferta per l’empresa, i que s’informi d’elles fins i tot abans de la tornada a la feina.

El trajecte

Sempre que sigui possible, cal prioritzar les opcions de mobilitat que millor garanteixin la distància interpersonal d’aproximadament 1,5 metres. Per aquesta raó, és preferible en aquesta situació el transport individual.

En general, molts treballadors viuen en ciutats diferents i utilitzen el transport públic per acudir a l’oficina. En aquests mitjans de transport (autobus, tren, metro, etc.) cal actuar amb precaució i seguint les mesures. Actualment, és totalment obligatori fer ús de la mascareta al transport públic. Per suposat, un cop arribem a l’oficina el primer que cal fer és rentar-nos les mans als punts de desinfecció.

Les zones comunes

En els últims anys el disseny de les oficines ha evolucionat a espais oberts disponibles per a tots els treballadors, que enriqueixen els vincles entre ells. Les oficines de les empreses més innovadores compten amb espais informals en què ningú té un lloc fix. En aquests moments, cal vigilar amb aquests espais perquè es comparteixen moltes eines i dispositius entre el personal.

Les reunions o els esmorzars en zones comunes són algunes de les inquietuds a l’hora de tornar a el lloc de treball. D’aquesta manera, una opció és fer grups estables de convivència i combinar el teletreball amb el treball a l’oficina de forma que coincideixin sempre el mateix grup de treballadors. Si no es poden garantir les distàncies a les zones més transitades, per  reduir el risc de contagi caldrà incorporar mampares separadores.

tornada a l’oficina 

Mantenir el teletreball a casa

Seguir fent teletreball des de casa pot resultar feixuc per algunes persones que no disposen d’un espai habilitat per fer-ho. El confort lumínic o l’acústic són essencials per poder comptar amb il·luminació natural i no tenir sorolls que molestin a l’hora de treballar. També, a l’article d’Efebé sobre el teletreball saludable trobaràs els nostres consells detallats per aconseguir un espai adequat.

A més, si l’empresa ho considera oportú, pot adaptar els espais dels treballadors a casa. Sobretot, perquè esdevinguin ergonòmics i suficientment confortables per treballar alguns dies a la setmana. Moltes empreses reconeixen que estan pensant convertir el teletreball en una opció permanent en aquells llocs en què sigui possible, de forma que les persones que es trobin en aquesta situació s’han de poder sentir a gust en aquest espai per poder treballar concentrats i de forma productiva.

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.