Remodelació del parc Maria Lluïsa a l’Ametlla del Vallès

01/03/2018

efebe

Efebé es desplaça cap a l’Ametlla del Vallès (Barcelona) per adequar i fer la remodelació del parc Maria Lluïsa. La reforma del parc té com a objectius:

Amb la intervenció d’Efebé s’aconsegueix que les àrees que conformen el parc quedin delimitades i organitzades pels camins de terra que uneixen les diferents entrades, formant un recorregut a través de tot el terreny que s’eixampla a la zona nord. Amb això es pretén donar cabuda a les activitats culturals.

 

Precisament, aquesta zona delimita amb una finca privada. S’aprofita aquest espai per projectar una zona de terrasses vegetals longitudinals que actuen com un teló de fons pel parc, a la vegada que garanteixen la privacitat de la finca veïna.

Es col·loquen grans jardineres a doble nivell amb un camí intermedi per passejar i gaudir de la sensació de natura que aporten les diferents espècies d’arbustos i plantes aromàtiques plantades a les jardineres.

A l’extrem oest del parc s’incorpora una caseta de serveis, que queda protegida per diversos murs de gabions.

La zona central del parc funciona com a un organisme cel·lular al que donen vida els diferents cercles d’activitat: zona d’aigua, zona de jocs juvenils i infantils, etc. Tots ells queden estructurats en una gran zona enjardinada amb la caseta de pedra com a eix vertebrador.

 

En aquesta zona central, està prevista a més la col·locació d’un bar amb una pèrgola desmuntable amb la intenció que funcioni a mode de concessionària.

Pel que fa als tancaments del parc, s’ha apostat per diferents espècies de vegetació, que aconsegueixen una visió més amable, que no pas la que s’obtindria amb les tradicionals baranes metàl·liques.

Per “connectar” i fer més visible el parc a ulls del poble, s’ha portat a terme una operació d’enderrocament del mur que limitava amb el carrer de la Torregassa i gran part del mur de formigó que delimitava amb la Carretera de La Garriga, generant un talús natural a base de vegetació amb l’objectiu de salvar el desnivell entre la vorera i la cota del parc. Aquesta acció permet a més eixamplar el carrer de la Torregassa i prolongar així el carril bici de la Carretera de La Garriga, que facilita l’entrada directa al parc.

Si vols més informació respecte els nostres projectes pots posar-te en contacte amb nosaltres a través de la nostra pàgina de contacte.

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.