Un any de teletreball: “Aviat no estarà ben vist que els nens es colin a les videoconferències”

26/03/2021

efebe

Fa un any que el teletreball es va instaurar com una solució que totes les empreses van haver de potenciar. Algunes organitzacions ja havien implantat aquest format abans de la pandèmia, però l’any 2019 no arribava ni al 5% la quantitat de persones que teletreballaven a Espanya.

Sota el títol Un any de teletreball: “Aviat no estarà ben vist que els nens es colin a les videoconferències”  el programa Catalunya Migdia de Catalunya Ràdio va entrevistar a teletreballadors, empresaris i experts en la matèria per copsar un any després en quin punt està el teletreball.

El nombre de persones que teletreballen a Espanya s’ha triplicat amb la pandèmia. Ara que ja ha passat un any, els experts parlen d’una professionalització del teletreball i alerten que aquesta forma de treballar ha arribat per quedar-se.

Durant el programa van entrevistar a la CEO i fundadora de Grup Efebé, l’Anna Fornt. Va assegurar que durant el teletreball el que es farà és canviar els espais i crear micoespais per poder fer reunions virtuals. L’Anna va comentar: “ja no serà ben vist fer una videoconfèrencia amb un fons virtual o amb un fons de la prestatgeria de casa i, per tant, haurem de tenir un espai a l’oficina per fer aquestes videoconferències que ens permetran mantenir el que hem après que és un estalvi de temps i no haver-nos de desplaçar, però en canvi des d’una visió corporativa”.

Podeu escoltar el programa sencer aquí.

A partir d’ara, què passarà a les oficines?

D’altra banda, pel que fa al programa Redacció Espai Obert de Catalunya Informació, plantejaven la pregunta “A partir d’ara que passarà a les oficines?”. L’Anna va explicar que “La resposta és en el nostre quart Baròmetre del sector d’oficines: “Teletrabajo y la necesidad de repensar el Espacio Oficina”.

La conclusió principal és que a casa farem les feines de pensar, un 18% de la feina diària. En canvi, per la feina en equip anirem a l’oficina, és en aquest espai on es realizarà tot el treball col·laboratiu. “El treball en equip difícilment es pot realitzar de forma constructiva i edificant en remot i per tant tot el que és el treball en equip i en innovació o de creativitat el realitzarem a l’oficina i això ve a representar quasi un 60% de les respostes que hem obtingut en aquest àmbit.”

Per escoltar el tall on l’Anna ens explica aquests punts dels resultats del Baròmetre, entra al vídeo que et compartim a continuació.

 

Aquí podeu consultar sencer el Barómetro Grupo Efebé 2021: Teletrabajo y la necesidad de repensar el Espacio Oficina.

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.