4 consells per escollir mobiliari d’exterior per a persones grans

28/03/2023

Grup Efebé

El bon temps i els dies més llargs donen ganes d’aprofitar els espais exteriors. En aquest article et donem quatre consells per garantir una qualitat de vida saludable i positiva per als usuaris/àries amb mobiliari d’exterior per a persones grans.

Els espais exteriors són essencials a les residències de gent gran per diverses raons. En primer lloc, aquests espais proporcionen una font d’aire fresc i activitat física a l’aire lliure, cosa que és clau per a la salut i el benestar de les persones grans. A més, els espais exteriors poden ajudar a crear un ambient més relaxat i còmode, cosa que pot contribuir a la seva felicitat i qualitat de vida. Els espais exteriors també poden ser utilitzats per a activitats socials i recreatives, cosa que pot fomentar la socialització entre ells.

1. Tenir cura de la il·luminació exterior

La il·luminació en espais exteriors per a persones grans és essencial per garantir un ambient segur i confortable per als usuaris/àries. Sempre que sigui possible cal aprofitar la llum natural. Com que els espais exteriors d’una residència es poden usar en qualsevol moment del dia, cal comptar amb una il·luminació artificial adequada per poder llegir, fer activitats a les tardes o inclús passejar al vespre, quan és més fosc.

Per fer un bon ús de la il·luminació, cal utilitzar tecnologies d’il·luminació LED d’alta eficiència energètica, ja que consumeixen menys energia i tenen una vida útil més llarga que les bombetes incandescents i fluorescents convencionals. A més, la il·luminació ha d’estar dissenyada per evitar l’ús excessiu de l’electricitat, cosa que no només redueix els costos d’energia, sinó que també redueix les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle.

També pot millorar la qualitat de vida dels residents en proporcionar una il·luminació adequada per a la realització d’activitats diàries i millorar el son. Per exemple, làmpada sense cables Giravolta o la làmpada exterior Chispa.

2. Usar cadires ergonòmiques

És important que les cadires siguin ergonòmiques i s’ajustin bé a l’anatomia del cos humà, amb un suport que ofereixi un bon suport lumbar i recolza-braços còmodes, per tal que puguin asseure’s i aixecar-se de forma còmoda.

A més, és essencial que les cadires d’exterior siguin estables i segures per evitar accidents i lesions, especialment aquells amb problemes de mobilitat o equilibri. Les cadires han d’estar construïdes amb materials resistents a la intempèrie per evitar la corrosió i el deteriorament, i han de ser fàcils de netejar i mantenir per garantir-ne la durabilitat a llarg termini.

Et proposem cinc cadires ergonòmiques com a mobiliari d’exterior per a persones grans:

3. Incorporar taules confortables per a sèniors

Les taules han de ser funcionals i segures per garantir la comoditat i la seguretat de les persones grans. Per això, és important que siguin prou àmplies per acomodar diverses persones alhora i estiguin construïdes amb materials resistents a la intempèrie per suportar les condicions climàtiques canviants. A més, les taules han de ser fàcils de netejar i mantenir per garantir-ne la durabilitat a llarg termini. És essencial que les taules estiguin dissenyades amb vores arrodonides i sense arestes esmolades per evitar lesions als residents i que estiguin a una alçada adequada per acomodar els usuaris amb cadires de rodes.

4. Proporcionar ombres amb para-sols

Per tal de proporcionar ombra en dies calorosos i reduir l’exposició als raigs UV, cal comptar amb para-sols.

Un Para-sol Eolo Pureti a la nostra terrassa provocaria el mateix efecte descontaminant que plantar dos arbres. El teixit d’aquest para-sol descontamina l’aire i neutralitza els gasos dels motors i altres substàncies nocives. Incorpora una nanotecnologia fotocatalítica. Aquest tractament sobre el teixit en contacte amb la llum solar i la humitat d’aire contribueix a eliminar les substàncies nocives netejant l’aire que respirem.

Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.