4 idees per a potenciar la recepció de la teva oficina

14/07/2022

Grup Efebé

Quines característiques hauria de tenir un espai de recepció? Consideres que l’àrea de recepció del teu negoci és òptima? Els espais professionals han de comptar amb una zona de benvinguda que causi una bona primera impressió als clients.

La recepció és equivalent a una carta de presentació: mostra la personalitat d’una empresa, el seu grau d’higiene i ordre i presenta la seva cultura corporativa. A més, aquest espai aporta una pinzellada del grau de confort i el tracte que rebrà la persona que posteriorment hi entri a treballar o col·laborar. Pel que fa a les característiques, una recepció, ha de ser còmode, tranquil·la i generar confiança. En ella, tot allò que estigui a la vista ha de brindar un aspecte formal i professional.

En aquest article et presentem quatre aspectes que cal tenir en compte per potenciar aquest espai.

1. El taulell per donar la benvinguda

El taulell és una peça clau. Gairebé sempre hi és i està situat just davant la porta d’entrada, perquè sigui el primer que es vegi a en entrar. Són poques les corporacions que no en tenen, acostumen a ser empreses molt petites i que reben poques visites presencials. Tornant al taulell, és el primer contacte físic que s’estableix amb persones externes al negoci. Per això, s’acostuma a incloure el logotip de l’organització, per fer visible el nom de l’empresa ja a primera vista. A vegades inclús s’afegeix el claim, una frase corporativa i identificativa de l’empresa. Així, tothom té clar on ha d’anar a preguntar, a què es dedica l’empresa i quina és la seva identitat.

Un racó com aquest ha de tenir un bon aspecte, que cridi l’atenció, sigui corporatiu i generi bones sensacions. Aquests taulells s’acostumen a dissenyar i fabricar amb fusta, ja que aporta calidesa i proximitat als nouvinguts. I doncs, és important escollir bé el color i els materials del taulell i de la resta d’elements (paviment, revestiments, paret, etc.) perquè vagin acord, seguint una mateixa línia de disseny i decoració.

2. Ergonomia i benestar pels treballadors

Aquests requeriments del punt anterior són essencials per donar una bona imatge a les persones externes, però també cal tenir en compte que hi ha persones que treballen a la recepció. Per tant, ha de ser un espai ergonòmic que garanteixi el benestar, la productivitat i la concentració del personal. Per això, ha de ser també un espai funcional adaptat a les necessitats de les persones de l’equip. Des d’Efebé, a l’hora de dissenyar i adequar els nostres projectes per entorns professionals, acostumem a escollir una cadira ergonòmica com la Cadira Let’s B, una opció ideal per mantenir la salut de l’esquena.

 

3. Sala d’espera

Aquest racó és un punt essencial, ja que poden acumular-se moltes persones alhora o bé el personal pot estar ocupat atenent altres afers. D’aquesta manera, cal comptar amb una zona adaptada fer l’espera agradable al visitant.

La sala d’espera pot ser contigua a l’entrada o bé quedar aïllada amb una paret que la separi. Ha de generar un ambient confortable i agradable amb l’equipament necessari, amb una quantitat suficient de seients perquè les persones que hagin d’esperar no ho hagin de fer dempeus. Acostumen a incloure premsa i revistes del sector que sigui l’organització. Es generen impressions sobre com és aquest lloc, com són les persones que hi treballen. A l’hora de dissenyar aquesta secció dels entorns de recepció s’acostumen a combinar butaques individuals amb bancades per a més d’una persona. Per exemple, la Butaca Dunas XS, la Butaca Accord, que pot ser per a més persones, o la Bancada Lottus, ideal per entorns amb més trànsit de persones.

recepció

Bancada Lottus per a recepcions.

4. Elements naturals (vegetació, il·luminació natural…)

Coneixes la importància d’una bona il·luminació natural? És impressionant com és de beneficiós comptar amb la llum del Sol mentre treballem. Fomenta l’estalvi energètic i la sostenibilitat. Aporta vitamina D que prové del Sol i genera grans beneficis per la salut, ja que la manca d’aquesta vitamina pot provocar fatiga, debilitat muscular, pèrdua de memòria, entre altres.

Els espais d’oficina acostumen a combinar la il·luminació natural amb làmpades que ajuden a donar un toc de decoració i personalitat a l’espai. En el cas de les recepcions passa el mateix, tot i això, des d’Efebé apostem per dissenyar l’espai per tal que hi hagi el màxim de llum natural possible, pel personal que treballa i també per oferir una bona imatge si està a peu de carrer.

També s’acostumen a incloure jardins verticals, plantes o flors. Els elements naturals ajuden a reduir l’estrès, l’ansietat, la tensió o la depressió. D’altra banda, milloren la capacitat de concentrar-se, ja que purifiquen l’aire interior.

 

Ara que ja coneixes tots els secrets per oferir una carta de presentació perfecta, és moment de prendre la decisió i fer un canvi en el teu entorn professional. Reflexiona sobre què necessita la teva recepció i escull l’equipament necessari al nostre catàleg en línia. Et deixem l’enllaç aquí!

Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.