6 principis per una oficina sostenible

16/05/2023

Grup Efebé

Una oficina sostenible és cada vegada més necessària per abordar els desafiaments ambientals, reduir el consum d’energia i promoure la salut i el benestar de l’equip de persones que hi treballen.

El canvi climàtic i la degradació del medi ambient són problemes urgents que enfrontem a nivell global. A continuació, en aquest article, compartim algunes de les accions que duem a terme Grup Efebé a través dels nostres projectes per tal de fomentar l’arquitectura sostenible.

Aïllament tèrmic i acústic

Hi ha qui creu en un model híbrid (combinació entre treball remot i treball a l’oficina), hi ha qui creu que cal tornar a l’oficina, el que estem tots d’acord i cada vegada és més comú remarcar-ho és que volem espais saludables que ajudin a afavorir el benestar dels treballadors.

Per millorar l’eficiència energètica és indispensable comptar amb un bon aïllament tèrmic, per tal de mantenir una temperatura agradable i uniforme, independentment de les condicions exteriors. A més de gastar el mínim d’energia possible, aquesta ha d’estar generada per sistemes d’energies renovables. A més, es pot aconseguir un estalvi significatiu en les despeses de calefacció, refrigeració i condicionament acústic. Un ambient interior més còmode i tranquil contribueix a un millor descans, disminueix l’estrès i pot tenir un impacte positiu en la salut física i mental. A més, un aïllament tèrmic adequat pot ajudar a prevenir problemes de condensació, humitat i formació de fongs, que poden ser perjudicials per a la salut.

A més, l’aïllament acústic ajuda a reduir tant el soroll exterior, com ara trànsit, construccions o altres fonts de soroll, com l’interior, provinent de l’oficina, i així millorar la tranquil·litat i la qualitat de vida a l’espai.

Materials naturals i saludables

Per tal de garantir la sostenibilitat a l’oficina seleccionem materials adequats per la salut, el benestar i el respecte per la natura. Per exemple, algunes de les opcions que tenim en compte a l’hora de dissenyar i adequar els projectes de reforma, són les següents:

Aprofitament de la il·luminació natural

Pel que fa a la il·luminació de l’espai, cal un disseny eficient que permeti maximitzar l’ús de la llum natural.

Naturalització dels espais

Per garantir la sostenibilitat a l’empresa és clau el contacte directe dels treballadors/es amb la natura.

Sistema de ventilació mecànica

Una oficina sostenible compta amb un sistema de ventilació mecànica, que garanteix un subministrament constant d’aire fresc i filtratge. Això, assegura un ambient interior amb un aire net i lliure de partícules contaminants. Aquest tipus de sistema utilitza ventiladors i filtres per extreure l’aire viciat de l’interior i subministrar aire exterior net i saludable Els filtres d’alta eficiència capturen partícules com pols, pol·len, al·lergògens, microorganismes i contaminants químics, evitant que es dispersin a l’espai de l’oficina, en mantenir un nivell òptim de qualitat de l’aire interior, es promou la salut i el benestar dels ocupants, reduint la possibilitat de problemes respiratoris, al·lèrgies i altres efectes adversos per a la salut relacionats amb la mala qualitat de l’aire. , creant un entorn confortable i productiu per als empleats. És important fer un manteniment regular d’aquest sistema per assegurar-ne el funcionament correcte i el reemplaçament periòdic dels filtres per mantenir la qualitat de l’aire interior en nivells òptims.

Estalvi d’aigua

Per tal de promoure l’estalvi de l’aigua, a continuació proposem algunes idees sostenibles pel medi ambient:

Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.