Efebé visitem la casa dels Xuklis d’AFANOC

09/06/2023

Grup Efebé

L’equip de Grup Efebé visitem la casa dels Xuklis d’AFANOC (Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya).

L’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya és una entitat privada que ofereix atenció psicosocial integral als infants i adolescents amb càncer i les seves famílies. 

Fa uns quants anys que Grup Efebé col·laborem i participem en la TransPerfect Mountain Challenge. Es tracta d’una iniciativa d’AFANOC juntament amb TransPerfect, una multinacional líder en serveis lingüístics i solucions tecnològiques per a negocis globals.

A continuació, compartim l’experiència d’alguns companys d’Efebé, que ha tingut l’oportunitat de conèixer els espais de l’associació i la casa dels Xuklis.

Què és la Casa dels Xuklis?

Els hospitals referents en oncologia pediàtrica es troben a la ciutat de Barcelona i la durada dels tractaments acostuma a ser llarga. Per a les famílies fora de l’àrea metropolitana els desplaçaments per anar als hospitals són un dels principals problemes, ja que, si el diagnòstic obliga a una reorganització dràstica en les dinàmiques familiars, viure lluny dels hospitals referents suposa un major trasbals, perquè, a més, va acompanyat de despeses extres, inassolibles en molts casos.

Disposar d’un lloc a prop de l’hospital on viure de manera gratuïta mentre duren els tractaments és donar un baló d’oxigen, un alleujament que ajuda a afrontar el procés de la malaltia des d’una perspectiva més serena i amb més qualitat de vida. Així doncs, la casa dels Xuklis té exactament aquesta funció.

Com neix el projecte?

La idea sorgeix de les necessitats detectades pel grup de famílies que van formar l’AFANOC l’any 1987. Ja aleshores se somiava en un recurs que anés una mica més enllà de tenir un sostre prop de l’hospital. La imatge d’algunes famílies dormint a dins del cotxe per no poder assumir nits d’hotel s’havia donat alguna vegada i les dietes per allotjament i manutenció aleshores eren del tot insuficients. Existien alguns pisos d’acollida, però no podien cobrir totes les necessitats. El projecte, a més de ser un sostre, havia de ser nou, bonic, lluminós i amb un equip multidisciplinar que atengués totes les seves necessitats.

Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.