Samanta Villar i ONDA CERO entrevisten Grup Efebé

09/06/2022

Grup Efebé

Aquestes últimes setmanes ens han entrevistat de diferents mitjans per conèixer el Programa Incorpora que hem emprès amb Fundació Ared. L’equip d’ONDA CERO i Samanta Villar, a través de Ràdio 4 han volgut descobrir tots els detalls d’aquest projecte de formació.

El Programa Incorpora en qüestió consisteix en un projecte per promoure la integració social i laboral de dones en situació de risc d’exclusió i per trencar estigmes en el sector de la construcció. Impulsat per la Fundació Ared, la Fundación laboral de la Construcción i l’empresa Grup Efebé, és un curs bàsic d’educació no reglada, que facilita a 15 dones una introducció pràctica i teòrica com a ajudants de paleta, fusteria i instal·lacions.

Samanta Villar de Ràdio 4

“Es necessiten més dones a les obres”, comentava Samanta Villar al programa “Avui sortim” de Ràdio 4 (RTVE Catalunya). El sector de la construcció necessita mà d’obra, però només contracta homes. Samanta reivindicava al programa aquesta oportunitat que hem creat des de Fundació Ared, Grup Efebé i Fundación laboral de la Construcción.

Hem de lluitar contra l’estigma, ja que la masculinització que hi ha al sector de la construcció és una anomalia que s’ha de modificar a hores d’ara. Estem en una etapa de transició on es necessita mà d’obra tant masculina, com femenina.

Pots recuperar el vídeo que ha publicat la Samanta al seu perfil d’Instagram en aquest enllaç.

L’entrevista d’ONDA CERO

Ovidia Garcia, responsable de formació i treball de la Fundació Laboral de la Construcció comentava que davant de programes com aquest, “les sinergies són més altes, el nivell de motivació es multiplica, l’autoconfiança en si mateixes puja i quan s’adonen que són capaces de fer el que fa un home doncs es trenquen moltes barreres”.

L’Adjunt d’obra de Grup Efebé i un dels responsables del projecte, Nils Papió, explicava que amb aquest projecte s’ha pogut trencar per primera vegada amb l’estigma en el sector laboral de la construcció. “A les obres on necessiten pràctiques els preguntaven de què era aquest curs i quan ho explicaven, se sorprenien encara més, no?”.

La Sandra, la Iris, la Rosalina i la Yaned explicaven la importància que suposa per a elles el fet de treballar en equip. Es mostraven satisfetes de la feina feta. Els agraïments i somriures lluïen sent conscients que un dia els van negar fer el que més els agrada. Reconeixent que ha estat una oportunitat que els ha permès créixer com a dones i també com a professionals.

Una d’elles comentava que formar part d’aquest projecte li ha canviat la vida. A més, ha volgut donar un consell a les dones que no veuen un futur: “Que ho provin perquè és un projecte genial. A més, també ho són la gent tant d’Efebé com d’Ared i de la Fundación laboral de la Construcción. Que ho provin, que fan falta dones paletes!”. L’objectiu del curs és donar les bases perquè les participants puguin continuar formant-se en oficis de la construcció.

A continuació, compartim el tall de l’entrevista d’ONDA CERO. El pots trobar al nostre canal de YouTube.

Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.