L’educació STEAM: una fórmula innovadora d’aprendre i ensenyar

06/10/2022

Grup Efebé

Avui el Diari de l’Educació ha publicat un article d’opinió de l’Anna Fornt sobre l’educació STEAM. Si vols llegir l’article complet, et deixem l’enllaç aquí.

Fornt és directora general de Grup Efebé, focalitzats en el disseny, l’adequació, l’equipament i el manteniment d’espais professionals en sectors com l’educatiu, sociosanitari i corporatiu entre d’altres. És vicepresidenta de Respon.cat i consellera de la Fundació FIDEM. També té un premi FAD per un projecte de les Sales de Lectura de la Biblioteca de Catalunya.

A l’article en qüestió planteja les característiques, tendències i necessitats dels centres educatius del segle XXI. Com comenta la nostra directora, “any rere any les escoles es preparen per estar al nivell de la demanda del sector, amb models pedagògics adaptats a les tendències i necessitats dels estudiants i el personal docent. La identitat de cada centre es regeix amb el projecte educatiu corresponent, posant els estudiants al centre del procés d’aprenentatge.”

A més, exposa les particularitats del món en què vivim, que resulta ser “frenètic amb noves tendències i una rapidesa a vegades difícil de seguir. Els nens i nenes que conformen la generació de nadius digitals s’adapten a aquests canvis fàcilment. Han crescut en un entorn de canvi constant. I doncs, han après a fer-ho donat que el seguit de situacions que els han acompanyat en el seu creixement els han fet ser així. Per a ells un centre escolar tradicional està completament obsolet, és un entorn carregós on se’ls fa inviable aprendre.”

Com afecta l’espai en l’aprenentatge?

L’Anna explica com “el clima educatiu ha de contribuir al canvi, amb un centre que afavoreixi la transformació pedagògica en tots els sentits; el disseny dels espais d’aprenentatge té un efecte directe en l’educació dels estudiants.” Aquí et compartim tres dels nostres projectes preferits adaptats a l’educació STEAM, però pots descobrir tota la resta a la secció projectes de la nostra pàgina web.

Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.