Escoles Transformació d’una aula en un laboratori escolar

Girona | 2021

Dimensions: 60m2

Tipus d'intervenció: Disseny integral i direcció d'execució d'un laboratori

Duració: 1 setmana

L’equip de Grup Efebé ens hem encarregat del disseny integral i direcció de l’execució del nou laboratori de l’Institut La Miquela a Bescanó, Girona.

Comptàvem amb tres dies durant el mes de desembre per transformar una aula del centre en un laboratori de ciències. L’espai ha estat un gran condicionant. Tot i així, l’escola ens va demanar que amb pocs recursos busquéssim grans solucions, per tal de causar impacte.

Ara, l’institut La Miquela ja compta amb un laboratori escolar adaptat per a 20 alumnes seguint la metodologia dels Espais Fluids d’Aprenentatge. Un espai FluAp de recerca com aquest està equipat per les activitats de ciències, amb mobiliari versàtil i mòbil.

Només entrar ja es veu la zona lab al final de l’aula. Per reaprofitar el mobiliari existent, hem integrat en el disseny una pica d’una altra aula que ens semblava reutilizable, atractiva i pràctica.

VULL UNA REFORMA COM AQUESTA

Equipament de ciències

Hem incorporat mobiliari fixe i mòbil. El primer compta amb les prestatgeries d’emmagatzematge i el servei d’aigua. Està acabat amb HPL (de l’anglès High Pressure Laminate). Aquest material és adequat per laboratori escolar essent fàcil de netejar i resistent a líquids tòxics i taques.

Per fomentar la imatge corporativa del centre i la sostenibilitat del projecte, hem treballat amb una empresa local per incloure el logotip de l’escola.

Fomenta el treball en equip

Per a la creació d’aquest laboratori escolar, hem mantingut un contacte constant amb la persona de manteniment de l’escola i hem realitzat sessions de co-creació amb els docents del centre per solucionar les necessitats.

Hem inclòs les taules Manual Thinking, resistents, de fàcil manteniment i adequades pel treball en equip. Acompanyades, també, de cadires amb rodes.


Equipaments relacionats


Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.