Reflexions sobre la qualitat de l’aire interior al Roca Barcelona Gallery

28/04/2023

Grup Efebé

L’equip de Grup Efebé hem assistit a la conferència “Los espacios que respiramos” en el marc de: MODEL. Festival d’Arquitectures de Barcelona.

La qualitat de l’aire als espais interiors afecta directament sobre el benestar de les persones. De fet, es calcula que l’interior està entre 2 i 5 cops més contaminat que l’exterior. És clau analitzar i conèixer aquest impacte, ja que passem més del 90% del temps als entorns interiors.

A continuació, t’expliquem tots els detalls!

Sessió: “Els espais que respirem”

La sessió “Els espais que respirem” ha tingut lloc a les instal·lacions del Roca Barcelona Gallery, organitzador del programa en col·laboració amb el Barcelona Centre de Disseny (BCD).

Un projecte impulsat pel Clúster de disseny liderat per Barcelona centre de Disseny, que compta amb el suport i el finançament del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, així com de la Unió Europea a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, dins del programa de Suport a les AEIs.

Sonia Monclús (Barcelona Centre de Disseny) s’ha encarregat de la introducció, per tal de presentar la sessió i les convidades:

Eines per millorar la qualitat de l’aire interior

“L’arquitectura i el disseny són disciplines clau per la nostra salut. És un repte comprendre la interacció entre l’entorn construït, l’ésser humà i el seu benestar integral” comentava María José Araya, arquitecta i investigadora a Elisava Research. Per tal de posar en marxa un disseny que afavoreixi el benestar es fan servir les següents disciplines: la neuroarquitectura, la psicologia ambiental, l’ergonomia o el disseny emocional.

Sabies que…

D’altra banda, Elena Codina, pediatra de l’Hospital Sant Joan de Déu, i Marc Conangla, dissenyador de producte, han presentat els resultats del projecte d’investigació AIRTOPIA. Una eina per conèixer més informació sobre la qualitat de l’aire interior i el seu efecte sobre la salut física i mental de les persones. Concretament en aquest cas aplicat als usuaris de l’Hospital en qüestió.

Airtopia neix amb l’objectiu d’investigar, innovar, dissenyar i digitalitzar un servei que fomenti unes condicions adequades de salut, confort físic, benestar mental i eficiència energètica als edificis. “Hem de ser capaços de controlar la contaminació interior al mateix temps que es fomenti l’eficiència energètica de l’edifici i es minimitzi la petjada ecològica”, comenten ambdós professionals.

Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.