Efebé participem a un projecte de mentoria social | ODS 4

21/07/2021

Grup Efebé

Des de fa uns mesos, hem creat una comissió en l’equip de Grup Efebé que s’ha encarregat de la creació d’un projecte de mentoria social.

Hem comptat amb l’ajuda de Vector5, concretament, hem treballat amb la professional Daniela Toro, amb experiència en aquest tipus de projectes. Per al procés de selecció de centre educatiu també ha participat el Consorci d’Educació de Barcelona. Per a la mentoria social hem treballat amb tres alumnes de l’Escola Guinardó, del nostre barri.

En el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), ens enfoquem en l’ODS 4: Educació de qualitat.

Quins eren els nostres objectius?

Per a la creació d’aquest projecte de mentoria social ens plantegem quatre objectius principals. A continuació els especifiquem:

A més, considerem quines accions concretes podríem arribar a realitzar. En primer lloc, volíem aconseguir que les estudiants descobrissin les seves capacitats, habilitats, gustos i preferències a través de converses sobre elles mateixes i el seu entorn. També volíem comentar sobre els estudis, els mètodes d’estudis que utilitzen, les assignatures que gaudeixen més i les que menys i fer-los veure com certes assignatures, com ara matemàtiques, física, llengües o història, són aplicables en el món laboral i poden resultar- útils en el futur. Finalment, un altre punt era donar a conèixer els diferents recursos de la ciutat i de barri que poden ser-los d’interès (centres cívics, biblioteques, programes de l’ajuntament, activitats esportives, etc.) i que propiciïn la seva autonomia i les seves habilitats socials.

Com va començar el projecte?

Les persones joves no solen tenir clar el seu futur professional i acadèmic i poden arribar a sentir aclaparades, desorientades i desmotivades. Moltes vegades aquesta desorientació ve d’un desconeixement de les seves pròpies habilitats, capacitats i gustos i com aquestes poden vincular-se amb els seus estudis posteriors i desenvolupament professional.

El nostre projecte de mentoria social es dirigia a estudiants de 3r i 4t de l’ESO amb dubtes sobre el seu futur acadèmic i laboral i interessades a participar en un projecte de mentoria social.

Així, van analitzar gustos, preferències o hobbies del nostre equip i de les joves estudiants per escollir qui faria la mentoria amb qui. Seguidament es van fer diferents reunions amb elles i amb els seus tutors. A més, les encarregades de fer la mentoria van assistir a algunes sessions prèvies amb Daniela Toro per conèixer en profunditat com acomplir un projecte com aquest, com actuar en possibles situacions, com tractar amb les adolescents, etc.

Comencem a plantejar el projecte de mentoria social durant l’últim trimestre de 2020. La intenció era fer una prova pilot i plantejar un projecte complet de cara al curs vinent.

Què ens portem de la mentoria social?

Hem complert amb les expectatives. Tenim moltes ganes de recuperar-lo i començar el curs escolar de nou amb aquest projecte de mentoria social.

Les nostres companyes de l’equip d’Efebé ens comenten la seva gratitud davant d’aquestes sessions, on han ensenyat, però sobretot han après molt sobre les joves estudiants de l’Escola Guinardó.

Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.