La importància d’un hort escolar pedagògic

02/09/2022

Grup Efebé

L’hort escolar pedagògic és una eina didàctica més, que permet posar en pràctica un gran nombre de competències i disciplines alhora. A través de tasques dinàmiques l’hort escolar permet generar experiències vivencials més enllà de les quatre parets de l’aula.

A l’hora de dissenyar un projecte escolar tenim en compte una cita de Confuci que sentim que representa ben bé la nostra manera d’entendre i projectar un espai educatiu: “M’ho van explicar i ho vaig oblidar; ho vaig veure i ho vaig entendre; ho vaig fer i ho vaig aprendre”. És exactament com volem que siguin els espais escolars innovadors que adeqüem, entorns adaptats perquè els nens i nenes aprenguin fent.

En aquest article de Grup Efebé t’expliquem tot el que et cal saber per comptar amb un hort escolar pedagògic.

Com ha de ser un hort escolar pedagògic

Primer de tot cal valorar i escollir a quin espai del centre es posarà aquest hort, ja que d’acord amb això serà d’una forma o una altra. Realment qualsevol establiment educatiu pot comptar amb un hort, ara bé, les mides seran diferents i les característiques a tenir en compte a l’hora d’escollir materials, eines i les llavors variaran.

Aquesta pedagogia aporta coneixements sobre educació alimentària i ajuda a millorar el desenvolupament d’habilitats socials i motrius. Això s’aconsegueix portant a la pràctica els coneixements que es veuen a l’aula. Els alumnes adopten noves responsabilitats i coneixen un ambient social i d’interacció nou amb els seus companys. Per tal que els nens i nenes observin de manera directa el creixement d’allò que planten ells mateixos cal adaptar aquest racó al centre a partir d’un seguit de passos:

Quins beneficis té sobre els alumnes

Aquest espai s’acostuma a vincular amb l’àrea de ciències naturals. Tot i això, és una gran eina de treball per altres assignatures, com és el cas de l’Educació en valors, per aprendre a conviure en societat i a cuidar d’un mateix i dels altres. L’entorn que es genera ajuda a desenvolupar habilitats socials i adquirir valors. De fet, en les tasques que realitzen dia a dia troben problemes pels quals han de buscar una solució.

Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.