L’ús correcte dels ordinadors al lloc de treball

29/09/2021

efebe

L’espai de treball és un element clau pel desenvolupament de l’activitat professional. Per això, en aquest article us expliquem l’ús correcte dels ordinadors al lloc de treball. Recollim tot el que hem de tenir en compte, diferents mesures que ens poden ajudar a treballar correctament, com per exemple, les característiques i col·locació dels ordinadors de taula.

L’ús d’ordinadors de taula

Analitzem alguns dels elements que integren l’equip de treball i exposem algunes disposicions mínimes de seguretat establertes per l’ “Instituto Nacional de Seguridad e Higiene en el Trabajo (INSHT)”. Aquestes mesures ens ajudaran a evitar lesions múscul esquelètiques i molèsties visuals.

L’ús correcte dels ordinadors al lloc de treball

Per últim, cal recordar que el propi ordinador es també el teu espai de treball. Cal mantenir l’escriptori virtual net, crear carpetes per a organitzar, evitar conservar arxius inútils i col·locar un fons de pantalla que et relaxi i t’ajudi a concentrar-te.

L’ús d’ordinadors portàtils

A diferencia dels ordinadors de taula, els ordinadors portàtils suposen certs factors de risc. Com per exemple el fet que la improvisació del lloc de treball, ja sigui a una oficina externa, un hotel, o a mitjans de transport com avions, trens o autobusos, pot dificultar l’adopció de postures de treball còmodes o correctes.

El disseny integrat de la pantalla i el teclat en els ordinadors portàtils no permet ajustar de forma convenient i ergonòmica la distància de la persona usuària entre el teclat i la pantalla. Això obliga l’usuari a adoptar postures forçades de coll i cap.

La integració del ratolí a l’ordinador i el disseny del teclat, amb tecles més juntes i petites, obliga a fer la feina amb més moviments en postures forçades de la mà i el canell. El fet de carregar i transportar l’equip de treball durant el desplaçament d’un lloc a l’altre incideix en una sobrecàrrega muscular localitzada.

Què cal corregir en l’ús d’ordinadors portàtils?

L’ús correcte dels ordinadors al lloc de treball

L’ús correcte dels ordinadors al lloc de treball

L’ordinador portàtil està dissenyat per fer tasques esporàdiques, no com a eina de treball habitual. Utilitza sempre que sigui possible estacions d’acoblament que permeten utilitzar teclat i ratolí perifèrics. La taula de treball ha de disposar de vores arrodonides, ha de ser poc reflectora –ni massa clara ni massa fosca- i ha de ser prou gran com per col·locar-hi els elements necessaris.

Quan carreguis el portàtil en una bossa de tipus bandolera, canvia periòdicament el braç amb els qual el transportes, de manera que el pes es reparteixi a banda i banda del cos. Si també es transporten maletes, cal equilibrar el pes d’ambdues parts. Utilitza una motxilla amb preferència a una bossa bandolera.

Finalment, recorda que en el nostre catàleg d’oficines disposem de suports per ordinador portàtil, reposapeus per espais de treball i altre equipament d’oficina per adecuar els vostres espais de treball.

Posts relacionats

Per poder descarregar el contingut, si us plau faciliti’ns la seva adreça de correu electrònic.

Gràcies! La seva descarrega ja s’ha iniciat!

Alguna cosa ha anat malament, intenteu de nou més tard.

Si us plau revisi els camps marcats.